Kizárólag beépíthető tűzhelyekben érdemes gondolkodni a konyhatervezés folyamán,
mivel a legkényelmesebb főzési magasság csak így érhető el!
De melyik beépíthető tűzhely lehet számodra a legjobb megoldás?
Segítségül bemutatjuk a különböző típusokat, hogy könnyebben megtaláld a Neked megfelelőt.
Indukciós főzőlapok:
• Hatásfokuk a legjobb, 80% körül mozog.
- Magas hatásfok, ezért energiatakarékos működés.
- Jól és gyorsan szabályozható a hőmérséklete.
- Biztonságos, mert azonnal megszűnik a melegítés ha leveszed az edényt.
Hátrányai:
• Árfekvésük meglehetősen magas.
• Mágneses indukción alapuló tűzhelyekhez csak olyan edényeket.
használhatsz, melyek mágnesezhetők.
• Mágneses mezőt gerjesztenek használat közben ami élettanilag káros lehet.
Kerámia főzőlapok:
• 50% körüli hatásfokkal dolgoznak.
•Minden hagyományos edénnyel használható.
• Egyszerűen tisztítható, felülete sík.
• A főzőzónánál maradékhő kijelző figyelmeztet a veszélyre.
• Alapszolgáltatássá vált a gyerekzár.
Hátrányai:
• Az indukciós főzőlapokhoz viszonyítva kevésbé energiatakarékos.
• Lassabban szabályozható hőfok
• A főzési hőfok elérése, a tűzhely felmelegedése hosszadalmas.
Beépíthető gázfőzők:
• A gázfőző 30%-os hatásfokkal dolgozik.
• Egyszerűen használható, megszokott működés.
• Közvetlen hőleadás a begyújtás után.
• Jól szabályozható hőfok.
Hátrányai:
• A konyha levegőjét használja, szén-monoxidot termel.
• Tisztítása nehézkesebb.
Rusztikus konyhatervek esetében a stílushoz legjobban illő megoldás a beépíthető gázfőző.
Aki a modernebb megoldások híve, annak egy korszerű indukciós vagy üvegkerámia főzőlap
lehet a jobb választás.
Konyhabútor ötleteket keresel felújításhoz?
Töltsd ki konyhatesztünket az ingyenes szakértői elemzésért!
KonyhatesztTippek csúcs minőségű praktikus konyhákhoz videóinkban!
Egyedi ötletek kényelmes konyhákhoz a képgalériákban!